Voordelen van een Ultimaker S3

Het werken met de Ultimaker S3 3D printer biedt de gebruiker ervan een hele reeks aan voordelen. Daardoor is het gemakkelijker dan ooit om ermee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de connectiviteit. Je kan met deze printer werken via wifi, LAN, de cloud of door via USB op andere elementen aan te sluiten. Zo kan je je ontwerp dus op allerlei manieren verzenden naar de printer. Dit is echter pas het begin van de voordelen. Er is nog veel meer dat de moeite waard is om naar te kijken als je ermee werkt.

Simpel aan te sturen
Als de Ultimaker S3 ergens om geroemd wordt, dan is het wel de aansturing van de printer. Het is gemakkelijk mogelijk om precies te doen wat je wil doen. De interface is heel gemakkelijk te begrijpen. Daardoor is het ontwerp ook een stuk preciezer te maken en is het eindresultaat al snel precies wat je voor ogen had. De aansturing is zo gemakkelijk en sterk, dat het zelfs prijzen wint. Het touchscreen speelt hier dan ook een belangrijke rol in. Dit maakt het allemaal nog net wat directer om er goed mee te kunnen werken als gebruiker.

De printer laten werken
De Ultimaker S3 maakt het ook gemakkelijk mogelijk om je tijd optimaal te besteden. Je hoeft namelijk niet bij het printproces te blijven wanneer je het eenmaal gestart hebt. Dat komt door de technologie die active levelling heet. Daarmee wordt door de printer extra veel aandacht besteed aan de manier waarop de lagen van het filament op elkaar hechten. Zo is het dus ook goed mogelijk om te zorgen dat het eindproduct er in de hoogste kwaliteit uitkomen. Ondertussen kan je zelf gewoon je tijd aan andere zaken besteden. Je kan dus veel efficiënter werken met deze printer.

Sterkere producten dan ooit tevoren
De echte vernieuwing in de Ultimaker S3 is te vinden in de manier waarop met filament wordt omgegaan. Het gaat dan niet alleen om het feit dat er meer controle is op het filament dankzij het zogenaamde filament flowsysteem. Ook is het zo dat er nog meer mogelijk is met verschillende materialen. Filamenten die versterkt zijn met carbonvezels of met glas bijvoorbeeld. Dit is tegenwoordig heel goed te gebruiken met deze printer. De ontwerpen worden daardoor sterker dan ooit. Dit geeft je dus ook hele nieuwe mogelijkheden om mee aan de slag te gaan als gebruiker.

Filament kopen? – Bezoek onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*