Het huis opknappen

Na het x aantal jaar krijgt een huis wat gebruik sporen, dit hoort nou eenmaal bij een huis. Het bijverven, beschadigingen bijvullen, kapotte spullen maken het zijn allemaal dingen die niet moeilijk zijn om te doen maar wel altijd moeten gebeuren. Als je dit goed bijhoudt blijft je huis in een mooie staat en dit geeft jou maar ook het huis een stuk fijner gevoel.

Verven

Zorg dat je altijd een paar extra bakken overhoudt van de verf die in je huis is gebruikt. De vlekken zitten voor dat je het weet weer op de muur, sommige plekken hoef je alleen wat aan te stippen maar vaak zul je dan toch de hele muur moeten aanpakken. Door altijd de verf te hebben weet je tenminste dat het zeker de juiste kleur is want met de hoeveel soorten wit tegenwoordig is het goed om te weten welke kleur je precies hebt gebruikt zodat je later niet opeens twee verschillende kleuren muur hebt.

Meubelen

Je zult snel met opknappen kijken naar het huis zelf maar de spullen in het huis zullen ook gebruik sporen oplopen. De stof op de bank en stoelen zal gaan rafelen en poten zullen butsen en gaten krijgen. De makkelijkste manier om snel het huis een nieuwe sfeer te geven is andere kussens, dit betekent namelijk nieuwe kleuren en schoonen kussens. Verder is het niet slecht om na een aantal jaar ook de inrichting een paar dingen te vervangen zoals een stoel of een bank. Kijk als je ook direct echt totaal wat nieuws wilt naar interieuradvies zodat het of bij je huidige indeling past of dat je samen het thema of stijl kan wisselen.

Weggooien

De leuke taak van opruimen en spullen weggooien zal veel doen voor het huis, niet alleen qua inrichting maar ook qua sfeer. Met verbouwen of klussen zal er nog extra vuilnis ontstaan en is het de kunst om spullen weg te kunnen gooien als het hun goede tijd heeft gehad. Je kunt het natuurlijk ook naar een tweedehands winkel brengen.

Bron: Mart Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*